Pápež je na Twitteri, získal už 370-tisíc sledovateľov

04.12.2012 Celý región

Vatikán 4. decembra (TASR) - Hoci pápež Benedikt XVI. neposlal zatiaľ v sociálnej sieti Twitter ani jednu správu, počet jeho sledovateľov na Twitteri dosiahol dnes 370.000. A to iba za 24 hodín, odkedy Vatikán zverejnil jeho používateľské meno @Pontifex. Napísala to dnes agentúra Reuters.

To si pápež pre svoje osobné konto na sieti Twitter vybral nielen preto, že v latinčine znamená pápež, ale má aj ďalší význam - staviteľ mostov.

K odberu jeho mikroblogov, ktoré sú obmedzené na 140 znakov, sa prihlásili bežní katolíci, ale napríklad aj 89-ročný izraelský prezident Šimon Peres, ktorý je o štyri roky starší od pápeža.

"Vaša Svätosť, vitajte na Twitteri. Naše vzťahy s Vatikánom sú na najlepšej úrovni: môžu vytvoriť základ pre šírenie mieru všade," napísal Peres vo svojom "tweete".

Vatikán v pondelok oznámil, že pápež začne "tweetovať" 12. decembra. Nebude však sledovať na Twitteri nikoho iného, iba sám seba. Pohľad na jeho oficiálnu stránku na Twitteri dnes ukázal, že pápež "sleduje" siedmich ľudí, sú to však iba verzie jeho vlastného účtu na Twitteri v rozličných jazykoch. Stránka je navrhnutá v žltej a bielej farbe, čo sú farby Vatikánu a je na nej snímka pápeža v pozadí s Námestím sv. Petra plným pútnikov. Táto stránka sa môže meniť počas rozličných liturgických období roka a keď bude pápež na cestách mimo Vatikán, dodal Reuters.
 

Vyberte región